Bruk gummifliser både inne og ute

14 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Mange mener at fliser har et utrolig flott uttrykk på f.eks. kjøkkenet og utendørs, og samtidig er de veldig praktiske når det gjelder rengjøring og vedlikehold. Men de er også harde å gå på, og de tåler ikke nødvendigvis slag eller annen tung belastning. Her kan gummifliser være løsningen.

Hvorfor velge gummifliser

Gummifliser er noe som ligner på en vanlig gulvflise, men som i stedet er produsert av gummi og derfor er myk. Det er laget av granulerte bildekk, og det gir et gulv som er mykt å gå (eller sitte) på, som er sklisikkert og som faktisk er fullstendig vedlikeholdelsesfritt.

Dette er super praktisk for barnefamilier der de ofte er mye lek på gulvet, folk som løper frem og tilbake, og ting som kastes på gulvet. Da har du et gulv som er vanskelig å skli på, og skulle noen falle er det mye mykere å gjøre enn på fliser. Det er også en stor fordel for deg med smerter i rygg eller knær, fordi det myke underlaget ofte gir en mer behagelig følelse gjennom kroppen.

Gummifliser

Hvor kan de brukes

Gummifliser er ganske enkle å legge, og derfor kan man ofte klare det på egen hånd. Alt det krever er at du har et plant underlag på forhånd, f.eks. et flise-, tre- eller betongulv. Gummiflisene kan klikkes rett inn i hverandre, og de kan skjæres til med en helt vanlig hobbykniv.

Siden gummifliser er nesten vedlikeholdelsesfri kan de brukes i alle rom. De brukes ofte på en kjøkkenstue, på lekerom og i høy grad også utendørs. Dette både på grunn av utseende, men også fordi det ofte er mye trafikk gjennom disse rommene, og fordi barna leker og løper rundt på gulvet. Det er helt opp til deg hvor og hvordan du vil bruke gummifliser i ditt eget hjem.

Flere nyheter