En verden av rytme – Hvordan bli god til å spille trommer

25 januar 2023
Hanna Nakken

Å spille trommer er en kunst som krever engasjement, dyktighet og lidenskap. Det er en unik måte å uttrykke seg selv på og dele kreativiteten sin med verden. Enten du ønsker å bli en profesjonell trommeslager eller bare ønsker å lære for moro skyld, så krever det hardt arbeid og tålmodighet å bli god til å spille trommer. Det første steget for å mestre trommene er å spille med en metronom.

For å lære å spille med en metronom, må du øve flittig, noe som vil ta tid og tålmodighet. Man kan for eksempel øve med metronom ved å spille sammen med sanger på radioen. Når du hører en sang, prøv å spille med på egen hånd i samme tempo som sangen. Hvis du har problemer, ta på deg hodetelefoner og lytt til musikken med bare ett øre slik at du kan fokusere på begge elementer om gangen.

 

trommer, perkusjon, tromme

En verden av rytme

I kjernen handler trommer om rytme. Du må kunne føle takten og holde den i gang uansett hvilken sjanger du spiller – enten det er rock eller metal, jazz eller blues. Du må slippe deg løs og finne glede i musikken du lager uavhengig av hvor gammel du er eller erfaringsnivå.

Med riktig lærer og øvingsutstyr av god kvalitet kan alle bli flinke til å spille trommer hvis de dedikerer seg fullt ut og legger ned den nødvendige innsatsen. Så hvis du alltid har ønsket å lære å spille trommer, men aldri riktig har turt å ta steget så er det fortsatt tid til å lære. Tromming er en musikalsk ferdighet som varer livet ut, så det er verdt innsatsen. Det er svært viktig at du tar deg tid til å undersøke nøye og finne den rette læreren og praksissettet som passer best til dine læringsbehov. Med riktig instruktør og øvelsessett vil du kunne sørge for at din rytmiske reise blir desto mer fornøyelig.

Flere nyheter