Gjør bilen helt klar før bilferien

08 august 2019
Mathias Bjelland
Gjør bilen helt klar før bilferien

Slik forbereder du deg til bilferien

Selv om det å fly unektelig fortsatt er den mest populære formen for reising, så er det også mange som bare over de seneste årene har valgt bilferien i stedet. Bakgrunnen for dette er at en simpelthen kan se så mye mer fra bilen underveis, og ikke minst stoppe innom alle de små bygdene som er på vei dit du skal. I en bil kan du få med deg hele Europa på en sommer!

Men skal du på en bilferie, så krever dette naturligvis en viss evne til å forberede seg. Utover det å pakke, budsjetter, og planlegge reisesteder, så skal selvfølgelig bilen være i toppform. Nedenfor går vi gjennom de viktigste punktene for hvordan du kan forberede deg til bilferien din gjennom å sette bilen i tipp topp form!

Coilover for å senke bilen og annet vedlikehold

Det kanskje viktigste når du skal kjøre såpass langt er at bilen er komfortabel å kjøre i. Her kan en anskaffelse av coilover være det riktige valget for deg. En coilover hjelper deg nemlig å senke bilen til et nivå der det er komfortabelt å kjøre den, men samtidig ikke så lavt at du skal frykte for humplene i veien selvfølgelig!

Sørg også for at dekkene dine er klare for mange mil på veien, og at oljen er skiftet nylig. Dessuten kan det være lurt å kjøre en bremsetest for sikkerhetens skyld. Det kan også være en god ide på rent hygienisk grunnlag å vaske og støvsuge bilen godt, slik at den er helt klart for en lang reise. 

Nyt din bilferie

Så sant bilen er klar for et par intensive uker på veien, eller lengre om du virkelig tar den helt ut, så kan du sette i vei. Da er det bare å nyte bilferien med visshet om at den blir komfortabel, og ikke minst sikker!

Flere nyheter