Hvordan motvirke hårtap?

26 mars 2020
Elisabeth Novik Nielsen
Hvordan motvirke hårtap?

Hårtap er et kjent fenomen bant de fleste menn. Det er aldri morsomt når du blir tynnere i håret. Derimot er dette noe du gjerne er forberedt på i forkant. Du kan som regel vurdere om du kommer til å miste håret ut fra å se på familiens generasjoner tilbake i tid. 

Dersom mennene i familien din har det som ofte betegnes som måne, vil du sannsynligvis også miste hårmanken med årene. Dersom du mistenker at hårtapet ikke skyldes alderdom eller gener bør du ta en tur til legen, da hårtap er et av de mest synlige symptomene på underliggende sykdom.

Det er dessverre ikke mye du kan gjøre om du gradvis mister håret. I utgangspunktet er dette noe du dessverre må lære deg å leve med. De fleste menn velger derfor å bære sin blanke isse med stolthet. Du kan derimot finne frem til hårtap behandling om dette er noe for deg.

Hårsekkene blir svakere med årene

Det finns selvsagt mange årsaker til at du gradvis mister håret når alderdommen kommer snikende. Det er først og fremst hårsekkene som blir tynnere og som derfor gradvis ikke klarer å holde fast på hårstrået. I denne fasen kan du fremdeles klare å redde hårsekken for at den skal produsere nye hårstrå.

Du kan også miste håret uten at dette er aldersbetont. Du bør da tenke gjennom om det er noe i hverdagen din som gir deg stresset. Du bør også ta en tur til legen for å sjekke om blodverdiene dine er normale. Med riktig kosthold vil du sannsynligvis oppleve at håret blir skinnende og tykt igjen.

Det kan også være lurt å forhøre seg med fagfolk på området. Det finnes utallige frisører og hårspesialister som i dag har spesialisert seg på menn med hårtap. Du kan derfor finne et stort behandlingstilbud som både omfatter kurer og behandlinger.

 

Flere nyheter