Hvorfor bør man velge en kontinentalseng?

05 juli 2021
Johanne Larsen

Det finnes mange forskjellige sengetyper, men en av de helt klart mest populære typene akkurat nå, er det som kalles en kontinentalseng. Derfor er det noe man ser overalt hvis man er på jakt etter senger, men hva er det egentlig? Det skal vi forklare her. 

Hva er en kontinentalseng?

En kontinentalseng er en ekslusiv sengetype, som ofte er dyrere enn mange andre og kanskje litt enklere sengetyper. Man kan med en gang se en kontinentalseng sammenlignet med andre, fordi det er en forholdsvis høy seng. Tenk på en hotellseng. Derfor er en kontinentalseng også perfekt for deg som vil ha den klassiske og lekre hotellfølelsen på soverommet. 

En kontinentalseng består av hele tre madrasslag, og alle lagene jobber sammen for at du skal få den beste mulige søvnopplevelsen. Det underste laget er som regel også et støttende lag, det viktigste laget er kjernen, det midterste laget, der man ofte finner komfortsoner og pocketfjærer. Jo flere soner, jo bedre seng, som regel. i tillegg til de to store madrasslagene, har man en overmadrass. Denne er nærmest huden, og bør derfor være vaskbar og fuktavledene, i tillegg til å kunne tilby ekstra støtte. Da kan man for eksempel velge et materiale som naturlateks. Uansett hva du velger, så er det svært viktig at du finner riktig fasthet for deg når du skal velge kontinentalseng.

Mange velger også sengegavl når de skal kjøpe kontinentalseng, noe som understreker det litt eksklusive uttrykket. Man kan som regel få kontinentalseng både med og uten sengegavl. 

Hvor kan jeg finne en kontinentalseng? 

På sider som www.bedrenaetter.no, kan du finne mange gode eksempler på gode kontinentalsenger og velge både størrelse og fasthet. Det kan faktiskvære lurt å kjøpe seng på nettet, fordi du ikke blir forblendet av det som føles komfortabelt i øyeblikket, men velger riktig fasthet ut ifra vekt og sovemønster. 

Flere nyheter