Storbyene blir konstant påbygd

07 oktober 2019
Mathias Bjelland
Storbyene blir konstant påbygd

Vi bygger byer mer enn noensinne før

Vårt samfunn har utviklet seg i et så utrolig raskt tempo de siste århundrene at vi neppe kan klandres for å ikke alltid verdsatte alle tingene som gjør denne utviklingen mulig. Dersom vi gikk rundt i en britisk storby for 400 år siden, så ville vi mest sannsynlig vandre i gater flankert av lave mursteinshus. I stedet for asfalt ville vi plassere føttene på brostein.

I dette samfunnet fantes ingen biler, høyblokker eller andre tegn på et moderne samfunn. Dette ble selvfølgelig også reflektert i styresett og liknende. Dersom vi spoler fram til 2019, finner vi et samfunn som er mer enn litt annerledes.

Når vi i dag vandrer gjennom en britisk storby (eller en storby i et hvilket som helst europeisk land for den saks skyld) så blir øynene våre automatisk dratt opp mot himmelen. Dette er fordi de aller fleste byer i dag er fulle av høyblokker, skyskrapere og liknende. Her har vi mennesker som klatrer opp store stillas på siden av overdådige bygninger.

Endringen i byggeverden er her

Dette er et syn som de aller fleste som levde for omtrent 400 år siden, ville ha betalt store summer for å se. Dersom man hadde fortalt en person at det var mulig å bygge et bygg som ruvet flere hundre meter over bakken, så ville denne personen sett på deg som en komplett idiot. Det er nå mulig med stillas. 

Vår moderne utvikling har gjort dette til realitet. I dag har vi utallige mengder med imponerende bygg som man i bunn og grunn ikke skulle tro var mulige. Takket være moderne teknikker og oppfinnelser som stillas, så har nettopp dette blitt en mulighet. Vi har nå nok kunnskap og de rette redskapene som skal til for å konstruere enorme bygg som vi i tillegg klarer å vedlikeholde. Man skal lete lenge i menneskehistorien for å finne en mer spennende og imponerende utvikling enn dette.

Flere nyheter