Derfor bør smykkennusiasten ha en gullvekt

29 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Er du en ordentlig smykkeentusiast? Da kan det faktisk være en god ide å sikre samlingen din, og kanskje også få vite litt mer om hva den er verdt. Her skal vi se litt mer på hvorfor smykker ikke bare er til pynt og hvorfor det kan være en god ide å skaffe seg en gullvekt, hvis man er opptatt av smykker. 

Kan smykker være en investering? 

image

Smykker er pene og dekorative, og det er mange av oss som har smykker vi bruker hver eneste dag. I tillegg kan smykker ha stor affeksjonsverdi. Mange smykker er arvestykker som har gått gjennom flere generasjoner, og således kan smykker også være et tegn på både identitet og tilhørighet. Mange bruker ikke minst også smykker til å signalisere personlig stil. Det er nemlig enkelt å understreke dette ved hjelp av smykker.

Men de fleste som elsker smykker vet også at de ikke bare er til pynt. Det er jo sånn at smykker kan ha en betydelig verdi. Hva smykkene er verdt kommer an på flere ting. Det kan være ting som hvem som har laget smykkene, hvor gamle de er, hvilken stand de er i, men ikke minst også – hvilket metall de er laget av, og om det er noen edelstener. Det er altså flere ting som avgjør hvor mye smykker er verdt, men en ting som er helt sikkert, er at man kanskje sitter på større verdier enn man tror. 

Det er sånn at gullsmykker alltid har en gullverdi. Den kan man veie seg frem til ved hjelp av en gullvekt. I andre kulturer er det vanlig å gi gull i gave, enkle gullsmykker som kun er laget for gullverdien. Det er også vanlig å investere i gull når det for eksempel går dårlig med økonomien i et land. Derfor er det lurt å vite hva gullverdien er på smykkene dine, og kanskje anse dem som investeringsobjekter i tillegg til pyntegjenstander. 

Flere nyheter