Hjernetrimmen du trenger i hverdagen

31 august 2021
Johanne Larsen

Det er mange grunner til at hjernetrim er blitt så populært, og det er rett og slett fordi det er både gøy og bra for hjernen din. Det er nemlig sånn at hjernen din kan utvikle seg og holdes ved like hvis du sørger for å gi den utfordringer og oppgaver. Men hvorfor det? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Hvorfor hjernetrim?

Det er altså flere gode grunner til at man burde drive med litt hjernetrim hver dag. Ting som sjakk, sudoku, men også det å lære seg et helt nytt språk eller spille et musikkinstrument, er noe som kan trimme hjernen. Du kan også trene på ting som korttidshukommelsen din med små spilll, men ting som sudoku er også viktig og nyttig når du skal gi hjernen litt god trim. Det er med andre ord mange måter å gjøre det på, men det er en ting som mange har lyst til å prøve – det er nemlig Rubiks kube. 

Prøv forskjellige rubiks kuber

Det er en grunn til at rubiks kube er populær som hjernetrim. Det gir nemlig hjernen din en god utfordring, og man blir liksom ikke helt ferdig med kuben, selv om de fleste blir raskere og raskere til å løse den. Det er nemlig sånn at kuben kan løses på mange forskjellige måter, og man kan lære seg å knekke koden. Når man blir god til å løse kuben, så kan man med fordel prøve å løse kuben på tid og konkurrere med enten seg selv eller andre.

Det finnes dog også andre kuber og versjoner av rubiks kuben som man kan prøve seg på. Den klassiske kuben er 3×3, men man kan også prøve en kube som er 2×2 eller kanskje 5×5 rubiks cubes, hvis man vil ha en utfordring. Det finnes også Rubiks kuber som er store, 9×9, hvis man vil prøve seg på det. 

 

Flere nyheter