Lån på nettet – se på dette først

31 mars 2022
Johanne Larsen

editorial

Lån på nettet er større en noensinne, men hva skal man egentlig passe på og se på før man eventuelt velger å låne penger på nettet? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Sammenlign grundig 

Research er selvfølgelig viktig når det kommer til mange emner, og lån er ikke noe unntak. Det er lett å bli helt overveldet over mengden lån og typer av lån på nettet, men det er greit å få satt det i system, så man rent faktisk kan se hva som er forskjellen mellom dem. Derfor er det alltid en god ide å undersøke nøye før man eventuelt bestemmer seg, men hvordan gjør man det?

Man kan selvfølgelig velge å gå inn på hver enkelt hjemmeside for banker og lånesteder og se på hvert enkelt lån for å prøve og gjennomskue hva de innebærer. Det er dog ikke den mest effektive løsningen. Med sider som www.swiftbanker.no kan man få et overblikk over de forskjellige mulighetene på markedet, og sette seg inn i hva som gjelder for ulike lån. Du kan for eksempel tydelig se låneeksempler der man kan se hva lånet reelt sett kan koste. Det er et godt verktøy hvis man vil finne frem til den beste løsningen. 

lån

Sett deg inn i regler og vilkår 

Det er også lurt å sette seg godt inn i regler og vilkår for lån. Det er jo ikke sånn at dette er likt for alle lån og lånetyper, og man bør sjekke grundig om man oppfyller de kravene som stilles. Det er alltid en aldersgrense som skal oppfylles og det er også en rekke andre vilkår som man skal imøtekomme for eventuelt å bli godkjent for et lån. Det er også en kredittsjekk man må gjennom, og denne gjelder for alle lån og låntyper når banken skal sjekke om du kan betjene det lånet du eventuelt søker om.

Da får du et langt bedre grunnlag for å vurdere om det er et lån som passer for deg og dine behov, og selvfølgelig også om det er et lån du rent faktisk kan betjene. Her er det store forskjeller fra bank til bank, men det er ikke mulig å få innfridd lån hvis man ikke oppfyller de kravene og vilkårene som settes. Derfor er det alltid lurt å gjøre dette til en del av researchen i forkant av at man søker om lån på nettet. Da har man et mye bedre utgangspunkt for å vurdere. 

Flere nyheter