Når trenger man alkometer?

28 februar 2022
Johanne Larsen

editorial

Har du vurdert å skaffe et alkometer? Det kan det være flere gode grunner til, og her skal vi se litt nærmere på noen av dem. 

alkometer

Trygg i trafikken

Det finnes mange måte rå være trygg i trafikken på, det handler selvfølgelig om å kunne trafikkreglene, og sette seg inn i gode kjøreregler og være en konsentrert og pliktoppfyllende sjåfør. Det handler også om å bevare overblikket og følge med på trafikkbildet og de andre sjåførene. 

En god grunn til å skaffe seg alkometer, er selvfølgelig for å være trygg i trafikken og gjøre trafikken tryggere. Det er nemlig sånn at selv om vi bare har fått et glass, eller kanskje var på fest eller i festlig lag dagen før, så er det svært vanskelig å bedømme hvor høy promille en selv har. Det er nemlig ikke sånn at hvordan vi føler oss alltid reflekterer det reelle bildet av hvor mye alkohol vi har i blodet. Derfor kan det godt være at reaksjonsevnen og lignende er dårligere enn vi tror, selv om vi føler oss i fin form. Derfor er det lurt å sjekke ordentlig i stedet for å gå på magefølelsen. Hvis du skal kjøre hjem dagen etter en fest, er det derfor lurt å bruke alkometer for å være helt sikker på at det er helt trygt og lovlig å kjøre. 

Velg riktig alkometer 

Det er dog viktig at du finner alkometer som passer til det du skal bruke det til, og at du sørger for å finne en modell som egner seg til dine behov og bruk. Bruk alkometer kalkulator for å finne riktig alkometer. Det er heldigvis et stort utvalg å velge mellom på nettet, så du kan finne akkurat det du leter etter – kanskje til og med til en god pris. Dermed kan du skaffe alkometer og være trygg i trafikken, også dagen derpå. 

Flere nyheter