Smarte hjelpemidler som kan gjøre hverdagen litt lettere

05 juli 2021
Johanne Larsen

Det er mange små ting som kan gjøre hverdagen litt lettere. Her skal vi se på et par av dem, så du kan finne noe som giør det litt enklere for deg hver dag. 

Gode sko og ortoser

Det er faktisk sånn at føttene dine skal bære deg gjennom hele livet, og mange plager i både rygg og hofte er faktisk noe som kan stamme fra føttene i mange tilfeller. Derfor er det viktig at man tar godt vare på føttene sine. Det kan man gjøre ved å ha riktig fottøy og sørge for at man går riktig og komfortabelt. Det er faktisk sånn at føttene bærer hele kroppsvekten din hver dag, og derfor er de under stor belastning. I tillegg til underlag som asfalt som kan være en ekstra belastning, er det altså ikke så rart at man har vondter i- og forbundet med føttene. 

https://www.tov.no/ kan du lese mer om ortose og finne ut av hvordan du kan bruke ortose for å passe på føttene dine, avhjelpe plager og dermed gjøre hverdagen litt lettere. 

En god madrass

En annen ting som kan gjøre hverdagen din litt lettere, er faktisk noe som du bruker om natten – nemlig en god madrass. Hvis du sliter med plager i for eksempel rygg og hofte, kan det å bruke riktig madrass og riktig fasthet på madrassen, faktisk være avgjørende.

Det kan til og med være forebyggende å sørge for å bruke riktig madrass. Bare tenk på hvor lenge vi egentlig er i sengen hver natt – det er nesten like lenge som vi er våkne. Det er med andre ord ikke så rart at det påvirker oss hvordan vi sover.  Når vi har en madrass som støtter godt og har riktig fasthet, så er det også lettere å finne en komfortabel liggestilling, og dermed opplever mange å sove bedre. 

Flere nyheter